Meer over

Yvonne

Nu doe ik dus wat ik het allerliefste doe

Namelijk jouw kind leren hoe je vol zelfvertrouwen je diploma kan halen. Simpelweg door hard te werken, op de enige, juiste manier. Op de manier en het niveau die het best past bij de natuurlijke leerstijl van jouw kind. Kat in het bakkie. Voor iedereen haalbaar. Echt.

Heel eerlijk? Dat heb ik niet altijd gelooft. Mag ik je mijn verhaal vertellen?

Op de basisschool ging leren vanzelf. Ik had altijd het idee dat ik alles dat de juf vertelde allang wist.
Ik haalde dus goede cijfers en bracht mijn dagen door met koffie rondbrengen, afwassen en boeken in het documentatiecentrum rechtzetten.
Totdat ik in de 6e klas een HAVO-advies kreeg en mijn vriendinnen wel naar het VWO mochten. Ik begreep er niets van.
De meester vergat mij te vertellen dat hij zag dat ik nooit had leren leren, maar puur onthield wat ik in de les hoorde. Op de basisschool was dat meer dan voldoende, maar op het VWO?
Hij doorzag ook hoe snel ik afgeleid was en dat ik daar op het VWO last van zou hebben. Dat ik mijn werk te vaak niet afkreeg en dat me dat punten zou gaan kosten. Dat je op het VWO veel meer huiswerk krijgt en meer zelf moet uitzoeken. Hij zag dat het mij niet paste, maar vergat mij dat uit te leggen.
Mijn altijd blakende zelfvertrouwen stortte in. Kon ik dan toch minder dan dat ik dacht? Het werd brugklas HAVO-VWO. Inmiddels overtuigd dat ik niet slim genoeg was ging ik naar 2 HAVO, 3 HAVO en bleef daar zelfs zitten.
Op elke ouderavond gaven de docenten aan dat ik heel slim was, maar te lui. Volgens mij was ik niet lui, ik deed echt wel mijn best, ik was gewoon te dom.
Ik bleef dus zitten in de 3e, ging met de hakken over de sloot naar de 4e en bleef daar zelfs weer zitten.

{

“Onze dochters vinden het fijn om eindelijk begrepen te worden, ze zijn niet de enige. Hierdoor wordt de onzekerheid minder en gaan ze steeds beter in hun vel zitten! Doelen worden bereikt en nieuwe doelen uitgestippeld! Dat de schoolresultaten ook omhoog gaan is mooi meegenomen.
Ook nu tijdens het thuisonderwijs is Yvonne voor ons gezin een enorme meerwaarde met haar tips, trucjes en adviezen!”

– Germi

Ik deed een opleiding voor activiteitenbegeleiding. Lekker creatief, dat kon ik wel. De stages, daar draaide ik mijn hand niet voor om. Dus stroomde ik door naar de Pabo, en daar liep ik weer tegen de lamp. Die theorie-examens, dat was altijd met de hakken over de sloot.
Als juf op de basisschool leek het soms alsof ik in de spiegel keek: ik werd geconfronteerd met leerlingen die – net als ik – slim genoeg waren maar toch niet uit de verf kwamen. Braaf volgde ik de methodes, maar het voelde nooit goed. Zeker niet bij die mini-Yvonnes.

Na jarenlang worstelen, onzeker zijn over mijn eigen kunnen en wat men wel niet van mij vond, las ik een artikel over ‘beelddenken’.

Eindelijk leek ik het licht te zien. Dat artikel ging over mij en verklaarde precies waarom het leren soms zo’n struggle voor mij was. Ik was dus niet dom. Echt niet. Maar ik had mijzelf wel onterecht vastgedraaid in een domme gedachte:
Alleen domme mensen moeten heel veel huiswerk maken. Bij slimme mensen gaat het altijd vanzelf.

Dus nu leer ik leerlingen, zoals jouw kind, dat je niet lui bent en dat alles te leren is, dat je door hard te werken en het goede te doen zelfvertrouwen krijgt en gewoon het diploma kan halen dat je wil halen.
Wat als jouw kind ook maar een beetje op mij lijkt. Hoe fijn zou het dan zijn als jouw kind niet 40 hoeft te worden voordat het lekker uit de verf komt? Hoe zou het voor jouw kind zijn als het weet dat het niveau echt niet uitmaakt, maar het doel wel, en dat je met de juiste focus alles kan bereiken?

Wat gun ik jouw kind nu al dat zelfvertrouwen, dat doel en dat gevoel dat je alles kunt, als je maar weet hoe je dat aan kunt pakken.

{

“Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.” Deze zin sloeg ook op onze beelddenkende add-dochter. Van alles hadden we al geprobeerd om het
(school-)leven van haar wat makkelijker, maar vooral wat leuker te maken toen we gewezen werden op Yvonne.
En wat zijn we daar dankbaar voor, wat hebben we het afgelopen jaar veel van haar geleerd. Onze dochter, maar ook wij!”

– Een ouder en fan

Hoe doe ik dat?

Ik praat mét je kind in plaats van óver je kind.

Ik neem tijd voor jouw vragen, maar luister vooral naar de vragen van je kind.

Ik stel samen met je kind een duidelijk doel.

Ik schakel heel makkelijk en ik denk in oplossingen, niet in problemen.

We proberen alles en bekijken dan pas of het werkt.

Een van mijn kwaliteiten is dat ik een ander goed kan motiveren om in actie te komen (behalve mijn eigen kinderen, duh)
Mijn valkuil is dat de tijd altijd veel harder gaat dan dat ik wil. Ik ben dus soms nogal van het laatste moment.
Ik ben die echte beelddenker, Ik voel wat je bedoelt, ik zie letterlijk meteen voor me wat een ander zegt. Soms is dat echt heel gek, daar kun je je vast iets bij voorstellen.
Als kind was ik een echte dromer/denker. Een hele stille en voor een ander soms moeilijk te peilen. Maar hoe stiller, hoe meer ik genoot. In een hoekje op een feestje, of helemaal alleen in een grote bloemenweide.
’s Nachts mag je mij eigenlijk niet wakker maken, want ik slaap niet makkelijk weer in. Ik blijf maar malen over wat er allemaal gebeurd is. Ik ben wel een echt avondmens, dus je belt mij niet gauw wakker en ik ben ook op de late avond nog voor alles in.
Ik woon samen met mijn man en de hond, en wij hebben 3 volwassen kinderen. (Twee dochters en een zoon)
Ik doe al héééél lang aan ballet en vind het nog steeds heerlijk om te dansen. Daarnaast lees ik veel, brei ik in de winter bij de televisie en geniet ik van een terrasje in de zon.

Volg mij op socialmedia: 

Mijn opleidingen

HBO/Master

Ik deed een opleiding voor activiteitenbegeleidster, daar kon ik mijn creativiteit goed in kwijt.
Daarna ging ik naar de pabo, stond ik 15 jaar in alle groepen in het basisonderwijs en deed ik daarna de opleiding remedial teaching/Master (S)EN omdat ik kinderen individueel wilde gaan helpen.

Expert beelddenken en hoogbegaafdheid

Ik deed verschillende opleidingen en trainingen op dit gebied, maar de grootste leerschool op dit gebied waren mijn eigen ervaringen al mijn hele leven.

Workshops en trainingen, opleiding

– Rekenproblemen,
– Motiveren en leren
– Concentreren
– Reflex integratie
Allemaal opleidingen die ervoor zorgen dat ik je alles kan aanbieden. Zelfvertrouwen krijgen en weer lekker in je vel zitten doe je niet alleen door te leren leren. Dat begint allemaal met goed in je lijf zitten, dan gaat het ook steeds beter in je hoofd

Zullen we samenwerken?

Maak een afspraak om te zien of wij een match zijn